Yhdistys

Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia historiallisten esikuvien tai tyylien mukaisten asujen, välineiden ja esineiden historiaa ja edistää niiden tuntemusta. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys järjestää kursseja, seminaareja, näyttelyitä sekä muita erilaisia keskustelu- ja huvitilaisuuksia.

Yhdistyksen toimintaan kuuluu myös yhteistyö muiden historiaa harrastavien yhdistysten kanssa sekä historian tutkiminen käytännön harjoittelulla.

Yhdistyksen jäsenet ovat voineet valita itselleen historialliset asut ja roolit. Henkilöt ovat joko todellisia tai kuviteltuja, joiden roolit jäsenet ovat luoneet oman persoonansa kautta.

Yhdistys on myös julkaissut kirjan Haminan Hywät Asukkaat -artikkelisarjan pohjalta, joka ilmestyi Haminan Seutu -lehdessä vuonna 2003. Kirjan mukana lukija pääsee mukaan kurkistamaan, millaista elämä on ollut Suomen suuriruhtinaskunnan linnoitus- ja satamakaupungissa aikana, jolloin rupla vaihtui markkaan, rautahevolle rakennettiin rataa ja naisten nilkat olivat vielä piilossa pitkien hameenhelmojen alla.

Kirja on myynnissä Haminan Suomalaisessa kirjakaupassa. Sitä voi  tiedustella myös yhdistyksen toimihenkilöiltä. Myös Haminan asemakaavalla kuvitettua viuhkaa voi tiedustella yhdistyksen toimihenkilöiltä.

© Haminan Hywät Asukkaat ry., Design by Studio Obra, Powered by Innowise CMS